#jomnaikmrt

While I am writing this, I am alone ‘makan angin’ dalam feeder bus, journey from SkyPark to MRT Kwasa Sentral. Alone aku memang alone weyh…. Aku sekoq2 je dalam bas ni. Biasa nya turun flight aku terus book grabcar but today decide nak try betapa ‘efficient’ nya public transport yang digembur-gemburkan. Berpeluh gak la ketiak tunggu bas kat bus stop sebab paneih. Sebab kete dok parking depan bus stop, bas-bas macam problem nak stop. Aku dah la katik, nasib baik driver T804 ni alert, nampak lambaian kasihsayang aku.

MRT Kwasa Sentral
Lengang… Parking boleh 4kali melintang. Setiap petak satu tayar pun boleh.

Dengan berbekalkan backpack, aku serius nampak macam pelancong! Pelagi… Acah-acahla. MRT Kwasa Sentral to MRT Mutiara Damansara is RM2.60. Ada one staff yang assist from the start how to buy the train token, siap camne nak tekan mesin beli tu. Kahkahkah. Sedia small changes sebab coins, RM1 and RM5 je mesin tu nak. Memilih! Hahhahahaa…

Token RM2.60
Udah sampei train nya…. Wuhuu…

Tak Ain la kalau tak sesat… Well, aku salah kuar gate Mutiara Damansara, so kena bertapaklah sikit ke feeder bus yang akan ke Damansara Perdana->Bukit Lanjan. Bas perantara ni akan lalu betui-betui depan umah aku. So, bagusla… Korang mesti tengah impress kan camne aku boleh tau? Cmne aku yang lahir cemerkap ni tau info berguna ni? Mestilah ada petua iaitu JANGAN SEGAN BERTANYA. 

So, sekarang aku dalam feeder bus T810 untuk ke umah aku. Ecehhh, macam khas untuk aku plak. Mestilah sebab aku sekoq2 je ni. Kata nya bas ni akan gerak every 15minutes. So, lagi 15minit aku kena tunggu, bertapa dalam bas. Naseb aircond. Kalo tak, berkari ketiak.

MRT Kwasa ke Mutiara around 7minit! Eh…Xiumin…Hi!

TOTAL TRAVEL COST :
SkyPark -> MRT Kwasa Sentral: RM1

MRT K.Sentral->MRT M.Damansara : RM2.60

MRT -> MyLoft,D.Perdana : RM1

RM4.60

Total journey : ~1 hour

Sekian, laporan pelancong tak bertauliah.