SOALAN BOCOR RAYA

Hari Raya Aidiladha.

SELAMAT HARI RAYA, sahabat.

Semoga keberkatan hari raya ini sentiasa bersama kita semua. Maaf andai ada tersilap bahasa tutur kata.

Dah bertahun raya haji berlingkor tido kat kolumpo, tapi this year I decided to celebrate it with my fam. Ololo… Suwitttt… Terharu. Nervous bak hang!

Nervous la kot tersalah sembelih lembu esok… Pisau parang machete belom asah lagi ni. Eh, mcm aku pulak tukang sembelih. Masuk Metro woii lusa kalo aku jadi tukang sembelih. Siap viral seantero nusa Asia Tenggara.

BTW, korang-korang yang seangkatan dengan aku a.k.a single manjang ni, dah bersedia blom dengan skema jawapan ‘exam’ esok? Ala… Macam tak biasa. Aku saspek kemungkinan besar aku boleh dapat A+ esok. Soklan bocor.

Me judging the kepochis silently

Beware! Kihkihkih.

Alaa… Sebenar nya aku rasa makcik-makcik aku pun dah stop tanya soklan bocor. Dah bosan la kot. Tak pun dah give up. Tiapkali tanya aku senyum je la… Yang nak kenalkan aku dengan sesapa pun dah give up. Sbb xde respons yg menarik dan memberangsangkan dari aku.

Me swimming away when in awkward situation

Jangan silap haribulan depa syak aku gay sudah… Maaf, nabi tak mengaku umat woii! 

To : My sahabat seangkatan

Sempena hari raya ni, mohon jaga bahasa jaga adab jaga kelakuan. Jangan cepat sentap.


“Makcik asik tanya bila saya nak kawen, abis makcik bila nak meninggal?”

👆👆 tamo… Tamo… Jangan biadap. Jangan kurang ajar dengan elders. Awas! ☝☝ Jaga adab.

Biar rupa buruk, jangan perangai hodoh. 

” Alaa Senah, Kiah… Ko tau knapa si Polanah tu tak kawen-kawen? Dahla hodoh, biadap! “

Cancel jadi menantu woii kalo depa de anak ensem baka gred A. Sebagai veteran dalam hal-hal single manjang ni, kena perli bagai, nasihatku, “MOHON JANGAN CEPAT SENTAP”. 

Lelama akan kalis lah anda akan sebarang soklan bocor ketika perjumpaan keluarga besar, ketika kenduri kawen dan juga pastinya ketika hari raya.

To : All the Kepochi-es

Sambut lah raya dengan gembira. Mohon jangan kepochi anak orang.

“Ehh ko ni… Memilih sangat. Harap ada rupa tapi tak laku” sambil jeling juling. Cucuk mata tu kan baru tau.

No no no…👎👎👎 Tak~kan la baru sobsob mintak maaf stengah jam lepas then kecikkan hati orang balik…. Dimana semangat raya anda-anda? Mana!

INGAT… I am still here… Judging you… With machete.

Awas!

Jangan biadap!

Makan daging, tolong ingat-ingat jeling-jeling orang sebelah. Kihkihkih. Sharing is caring. Hehee

p/s : The gifs & pictures are not mine. Credit to the owners.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s