PEREBUTAN KUASA

His foot, 9 stitches… Baru hero…

Hasil perebutan kuasa ke atas toys dengar nya. Even si adik nya nampak cute macam anak Jepun, percayala sahabat-sahabat, beliau pernah balik dari taska dengan mata lebam sebelah. Gaduh! Perghh…

She’s only 3yrs old. Kecik-kecik tu dah nampak dah ciri-ciri kak long kawasan.

****************************

Hazwan : Abang nak air milo

Tanpa cakap banyak aku pun buatkan….Anak sedara sakit kan… I is auntie mithali, gaissss….

3minit pastu…

Hazwan : Engoh… Dukung abang.

Aku pun layankan…Dia diam sat.

Hazwan : Engoh, amik mainan abang. Kaki abang sakit.

Aku amik kan.

Hazwan : Dukung abang pi kat tok (nenek)

Aku pun dukung. <- mak sedara lurus bendul.

Hazwan : Engoh, amik mainan kereta abang.

Aku amik.

Hazwan : Bukan kereta ni. Kereta lain.

Aku.      : Argghhh….

Hazwan : ALLAH TAK SAYANG ORG MALAS

Seriously, abang?

Aku : Abang, sebab apa doktor tak jahit sekali mulut abang?

Advertisements

SOALAN BOCOR RAYA

Hari Raya Aidiladha.

SELAMAT HARI RAYA, sahabat.

Semoga keberkatan hari raya ini sentiasa bersama kita semua. Maaf andai ada tersilap bahasa tutur kata.

Dah bertahun raya haji berlingkor tido kat kolumpo, tapi this year I decided to celebrate it with my fam. Ololo… Suwitttt… Terharu. Nervous bak hang!

Nervous la kot tersalah sembelih lembu esok… Pisau parang machete belom asah lagi ni. Eh, mcm aku pulak tukang sembelih. Masuk Metro woii lusa kalo aku jadi tukang sembelih. Siap viral seantero nusa Asia Tenggara.

BTW, korang-korang yang seangkatan dengan aku a.k.a single manjang ni, dah bersedia blom dengan skema jawapan ‘exam’ esok? Ala… Macam tak biasa. Aku saspek kemungkinan besar aku boleh dapat A+ esok. Soklan bocor.

Me judging the kepochis silently

Beware! Kihkihkih.

Alaa… Sebenar nya aku rasa makcik-makcik aku pun dah stop tanya soklan bocor. Dah bosan la kot. Tak pun dah give up. Tiapkali tanya aku senyum je la… Yang nak kenalkan aku dengan sesapa pun dah give up. Sbb xde respons yg menarik dan memberangsangkan dari aku.

Me swimming away when in awkward situation

Jangan silap haribulan depa syak aku gay sudah… Maaf, nabi tak mengaku umat woii! 

To : My sahabat seangkatan

Sempena hari raya ni, mohon jaga bahasa jaga adab jaga kelakuan. Jangan cepat sentap.


“Makcik asik tanya bila saya nak kawen, abis makcik bila nak meninggal?”

👆👆 tamo… Tamo… Jangan biadap. Jangan kurang ajar dengan elders. Awas! ☝☝ Jaga adab.

Biar rupa buruk, jangan perangai hodoh. 

” Alaa Senah, Kiah… Ko tau knapa si Polanah tu tak kawen-kawen? Dahla hodoh, biadap! “

Cancel jadi menantu woii kalo depa de anak ensem baka gred A. Sebagai veteran dalam hal-hal single manjang ni, kena perli bagai, nasihatku, “MOHON JANGAN CEPAT SENTAP”. 

Lelama akan kalis lah anda akan sebarang soklan bocor ketika perjumpaan keluarga besar, ketika kenduri kawen dan juga pastinya ketika hari raya.

To : All the Kepochi-es

Sambut lah raya dengan gembira. Mohon jangan kepochi anak orang.

“Ehh ko ni… Memilih sangat. Harap ada rupa tapi tak laku” sambil jeling juling. Cucuk mata tu kan baru tau.

No no no…👎👎👎 Tak~kan la baru sobsob mintak maaf stengah jam lepas then kecikkan hati orang balik…. Dimana semangat raya anda-anda? Mana!

INGAT… I am still here… Judging you… With machete.

Awas!

Jangan biadap!

Makan daging, tolong ingat-ingat jeling-jeling orang sebelah. Kihkihkih. Sharing is caring. Hehee

p/s : The gifs & pictures are not mine. Credit to the owners.

BULAN PENGHAPUS DOSA KECILKU

Lama tak merepek. Lately, I have been very busy with things I dont know about. Contoh? Kahkahkah… Busy idling?

This year, as per my new year resolution ( as if… Hahaahahaa) , I want to be more active and healthy. TRUE. Especially I was sick for the whole month of August. Cruel much? I got food poisoning, cold and cough, sprained my ankle etc. 

Bulan Ogos, bulan penghapus dosa kecilku.

This is the proof of me being active;

VERrrrrY active….

credit to pic’s owner

😪😪😪💤💤💤💤💤💤 

Actually nak letak gambo Xiumin, but penat scroll google lelama tapi tak jumpa. Tak tido ke apa dia ni?

Nak letak yang ni

Lalat masuk woii, Baekhyun! Credit to pic’s owner

Tapi… Tapi… 😂😂😂 too real to be true.

Seriously guys… I am making efforts. 

I change my diet, cutting out my daily sugar intake. Aku sweet tooth woii! Americano becomes my go to coffee. Sep Xiumin, sep! Hi 5! ✋✋

Home Salad& Iced Americano from Tree15

Me also try my best to learn some yoga. Newbie woii… Takkan dah expect aku handstand? Crow pose bagai… Agak-agakla weyh…

Memula macam nak try kickboxing tapi macam… ganas sangat untuk aku yang forever sweet16 ni. Ecehhh… Mohon jangan bash aku plsss….🙏

Hi awak, nak masuk line boleh? 😂😂
Bridge Pose!
Modified Warrior Pose
Modified Bridge Pose! Apa kangkang2 ni woii…

Hopefully, aku 6pax pasni.

Underage girls, under 20, please cover your eyes…Credit to pic’s owner

See? ☝☝Aku dah 6pax. Jangan kata hakak tak payunggggg☔☔… Hakak cuba~ 

Stay safe, be healthy.

Akhir kata,

Chiaa chiaa tu chiaa chiaa juga,

Zika dan denggi jangan lupa.