CAMERON HIGHLANDS 18°CELCIUS 2016 FUN RUN BY COPTHORNE

View from Boh Tea House. I is happy!
LUHAN!!! whisper me to myself. Eh? – Bharat Tea House
Orang lain datang bawa boyfriend… Aku bawak, BERTENANG. 😂😂
Bharat Tea House! Def. will come again 😘😘

My first ever running trip!!! 

And… More to come.

Perghh… Cameron asyik hujan je manjang… Sejuk yang amat! Participants lain test trails, kami ukur jalan, bertenang… Makan steamboat grill, hujan plak tu… Perghh… 2jam melantak non-stop! 

Dirty shoes, wet socks, hurting legs, satisfying heart…

Trails were very challenging, naik bukit turun bukit, naik balik, turun balik pastu yang jaga checkpoints cakap, pasni dah tak daki bukit dah, turun je manjang… Mohon jangan percaya. Dia tipu. Harapan pelesu!

Rasa macam dah daki semua bukit kat Cameron! Siap slope yang 35°… jalan licin, berbatu-batu, lumut, siap ada air kena redah. Aku tahap redha pasrah gila kasut basah. Siap jatuh tergelincir. Sakit woii!

Dah dekat-dekat nak habis trail, de floss gigi berterabur dekat nak last check point… Eh? Kome floss gigi sambil lari ke apa? Preparation untuk bergambor kat finishing line? Syabas beti… Syabas…

It was tiringly fun! Rasa tetiba ada 6pax. Serius. Nampak tak muka serius aku? 😐😐 Fun! Fun! Warming up sangat meriah. Paling utama, ada van Milo menanti di finishing line. Kamon… Van Milo. Apa yang lagi best dari secawan air Milo dari van Milo?

2 cawan air Milo dari van Milo….

Lame… Hahaha…

😂😂😂😂😂

Dan balik KL with hurting limping legs. Terkedek-kedek. Lutut, kaki sakittt… Ankle maybe terkehel sdikit. Maybe…

Gambo berlari? Maaf. Aku bimbang kehodohan melampau ku masa itu bakal jadi nightmare kome malam-malam nanti.

“Karipap… Karipap… Dik, nak beli karipap?”

Ngerti? Tak paham, dah. P sana jauh-jauh buka kitab sejarah cerita hantu asrama di Malaysia.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s