CYBER BULLYING is for cowards

Credit to pic’s owner

Ramadhan, esok AidilFitri.

Bagi aku bebel jap. Bukan pasal puasa ke raya ke duit raya kuih raya bagai… aku tau kome sume dah settle lama pasal baju raya. Konpem cun/ensem la esok… tau la aku takde baju raya… sobsob… Aku pun tamo la cite pasal suicide bombing at Medina… aku xde true knowledge about that. 

Sepanjang puasa sebulan ni, motif nya is to tingkatkan ibadah, sucikan hati, jaga mata jaga hati JAGA LIDAH. 
Apa yang sumeorg tengah cuba buat sepanjang Ramadhan ni? Aku idok la baguih benor, teraweh pun banyak tak dari buat tapi at least… at least… aku cuba TIDAK menyakitkan hati orang. Aku xde melabel manusia lain, judge syurga neraka orang. 

Kamon gais… tak puasahati, de personal affairs dgn whoever yang korang tak puashati, mohon pegi mengadap dia, cakap face to face. Yang korang p trolls beramai-ramai jadi keyboard warriors tak cool weyh… serious tak cool… acah-acah berani depan PC, takde teloq? hamboii, yang pakai tudung pun… senyum manis, muka putih melepak… MasyaAllah… 

Cakap baik-baik… cakap itu doa. Cakap tu cermin hati. 

Kalo tak kesah on certain people/topics, lantakla apa nak jadi kat depa, buat tatau dah la… senyap! better jadi ignorant dari jadi salah satu tangan yang melempar other people to their lowest point of life. Korang dah kenapa… yakin diri maksum takde dosa, konpem syurga? Agak-agakla… sebab aku memang sesungguhnya bukan ostazah pilihan, kadang-kadang baca Qursi pun huru-hara… agak-agak la kan… korang rasa… Allah judge syurga neraka based on cun/ensem je ke? Hati korang? Salah dengan Allah, boleh malam2 sujud nangis taubat (Tuhan itu Maha Memaafkan… lagi2 puasa2 ni), salah dengan manusia? Mintak maaf dengan manusia la… dah kalo kita tolong dorong/penyebab dia suicide, celah/bila mana kita nak p mintak maaf kt dia? Serious gais… nak pegi melutut peluk kubur dia? Kan orang kampung ingat kome tengah sembah kubur plak… dah jadi khurafat plak… 

Benda simple gais…

Kalo taknak orang buat kat korang, jangan buat kat orang. Karma is a true bitch gais… kalo taknak karma hit us like an ex-super bitchy-girlfriend, do ourselves a favour; be nice. 

Mudah.

Simple.
dont be a coward. 

Kata macho~ kamon…

Live up to your ‘macho’ness la gaiss…

Cyber bullying is not cool. Never.

Makpak, bapak mertua mak mertua takkan rasa bangga pun~

Akhir kata, aku nak bagi ayat template raya, SELAMAT AIDILFITRI. MAAF ZAHIR BATIN.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s