CAMERON HIGHLANDS 18°CELCIUS 2016 FUN RUN BY COPTHORNE

View from Boh Tea House. I is happy!
LUHAN!!! whisper me to myself. Eh? – Bharat Tea House
Orang lain datang bawa boyfriend… Aku bawak, BERTENANG. 😂😂
Bharat Tea House! Def. will come again 😘😘

My first ever running trip!!! 

And… More to come.

Perghh… Cameron asyik hujan je manjang… Sejuk yang amat! Participants lain test trails, kami ukur jalan, bertenang… Makan steamboat grill, hujan plak tu… Perghh… 2jam melantak non-stop! 

Dirty shoes, wet socks, hurting legs, satisfying heart…

Trails were very challenging, naik bukit turun bukit, naik balik, turun balik pastu yang jaga checkpoints cakap, pasni dah tak daki bukit dah, turun je manjang… Mohon jangan percaya. Dia tipu. Harapan pelesu!

Rasa macam dah daki semua bukit kat Cameron! Siap slope yang 35°… jalan licin, berbatu-batu, lumut, siap ada air kena redah. Aku tahap redha pasrah gila kasut basah. Siap jatuh tergelincir. Sakit woii!

Dah dekat-dekat nak habis trail, de floss gigi berterabur dekat nak last check point… Eh? Kome floss gigi sambil lari ke apa? Preparation untuk bergambor kat finishing line? Syabas beti… Syabas…

It was tiringly fun! Rasa tetiba ada 6pax. Serius. Nampak tak muka serius aku? 😐😐 Fun! Fun! Warming up sangat meriah. Paling utama, ada van Milo menanti di finishing line. Kamon… Van Milo. Apa yang lagi best dari secawan air Milo dari van Milo?

2 cawan air Milo dari van Milo….

Lame… Hahaha…

😂😂😂😂😂

Dan balik KL with hurting limping legs. Terkedek-kedek. Lutut, kaki sakittt… Ankle maybe terkehel sdikit. Maybe…

Gambo berlari? Maaf. Aku bimbang kehodohan melampau ku masa itu bakal jadi nightmare kome malam-malam nanti.

“Karipap… Karipap… Dik, nak beli karipap?”

Ngerti? Tak paham, dah. P sana jauh-jauh buka kitab sejarah cerita hantu asrama di Malaysia.

Advertisements

HATI YANG HILANG

Pernah dok termenung jengah balik masa lepas? 

Pernah ada orang cakap “Isshh…ko ni, ego betul. Keras hati betul”

Pernah?

Pernah rasa kosong? Pernah?

Pernah rasa tak rasa pape?

Pernah?

Tipula kalau aku cakap tak pernah rasa. Kadang-kadang terlebih rasa sampai meluat dengan hati sendiri.

credit to pic’s owner

Kesian hati… Kerna sayang suka, cedera nya sana sini. Ikut hati, mati tapi hati la yang buat kita keep on moving kan?

 Korang toksah nak kuorkan buku teks Biology Form 5 ah gtau signal aktiviti datang dari otak… Aku tau… Aku tau… Aku pun budak Bio dulu.

Standard la kalo asek ppuan je yang rasa camtu. Selalu ppuan ni konsep dia Love is Blind. Ikut je pe orang nK buat. Bior je… Nak kata sekolah tak tinggi, dah tinggi benor dah. Simpan la bengap tu sikit untuk future. <— aku tuju kat diri aku sendiri, hokey. Jangan nak touching sangat. Dahla slow, sensitip plak dia ni~

Mohon. If you just know me for 1 or 2years, you seriously practically do not have any rights to judge my attitude. My attitude is based on how you treat me. Toksah nak bullshit sangat la.

Dan kamu, ye… Kamu… Boleh simpan BS kamu tu jauh-jauh. 

WEIRD LONELY HOBBY

Lately aku ada satu hobby pelik bila sorang2 kat umah atau dalam kete.

Bukan korek hidung ye. Mohon. Aku senonoh.

Bila sorang-sorang aku selalu jerit nama LUHAN dengan nyaring… Versi Baekhyun dalam Showtime episod 11.

LUH-hennnnnnnnnnn

Dengan nyaring.
Dying.

credit to pic’s owner

Ini adalah LUHAN.

Credit to pic’s owner

LUH-hennnnnnnnnnnn

CYBER BULLYING is for cowards

Credit to pic’s owner

Ramadhan, esok AidilFitri.

Bagi aku bebel jap. Bukan pasal puasa ke raya ke duit raya kuih raya bagai… aku tau kome sume dah settle lama pasal baju raya. Konpem cun/ensem la esok… tau la aku takde baju raya… sobsob… Aku pun tamo la cite pasal suicide bombing at Medina… aku xde true knowledge about that. 

Sepanjang puasa sebulan ni, motif nya is to tingkatkan ibadah, sucikan hati, jaga mata jaga hati JAGA LIDAH. 
Apa yang sumeorg tengah cuba buat sepanjang Ramadhan ni? Aku idok la baguih benor, teraweh pun banyak tak dari buat tapi at least… at least… aku cuba TIDAK menyakitkan hati orang. Aku xde melabel manusia lain, judge syurga neraka orang. 

Kamon gais… tak puasahati, de personal affairs dgn whoever yang korang tak puashati, mohon pegi mengadap dia, cakap face to face. Yang korang p trolls beramai-ramai jadi keyboard warriors tak cool weyh… serious tak cool… acah-acah berani depan PC, takde teloq? hamboii, yang pakai tudung pun… senyum manis, muka putih melepak… MasyaAllah… 

Cakap baik-baik… cakap itu doa. Cakap tu cermin hati. 

Kalo tak kesah on certain people/topics, lantakla apa nak jadi kat depa, buat tatau dah la… senyap! better jadi ignorant dari jadi salah satu tangan yang melempar other people to their lowest point of life. Korang dah kenapa… yakin diri maksum takde dosa, konpem syurga? Agak-agakla… sebab aku memang sesungguhnya bukan ostazah pilihan, kadang-kadang baca Qursi pun huru-hara… agak-agak la kan… korang rasa… Allah judge syurga neraka based on cun/ensem je ke? Hati korang? Salah dengan Allah, boleh malam2 sujud nangis taubat (Tuhan itu Maha Memaafkan… lagi2 puasa2 ni), salah dengan manusia? Mintak maaf dengan manusia la… dah kalo kita tolong dorong/penyebab dia suicide, celah/bila mana kita nak p mintak maaf kt dia? Serious gais… nak pegi melutut peluk kubur dia? Kan orang kampung ingat kome tengah sembah kubur plak… dah jadi khurafat plak… 

Benda simple gais…

Kalo taknak orang buat kat korang, jangan buat kat orang. Karma is a true bitch gais… kalo taknak karma hit us like an ex-super bitchy-girlfriend, do ourselves a favour; be nice. 

Mudah.

Simple.
dont be a coward. 

Kata macho~ kamon…

Live up to your ‘macho’ness la gaiss…

Cyber bullying is not cool. Never.

Makpak, bapak mertua mak mertua takkan rasa bangga pun~

Akhir kata, aku nak bagi ayat template raya, SELAMAT AIDILFITRI. MAAF ZAHIR BATIN.