QIAMULLAIL

Dulu time nak p surau sekolah, kena berlari nun… bukan sebab excited…

Tapi…

Sebab ada anjing kejar.

Serious. Tak tipu.

Time dok hostel, akan ada Qiamullail semua. 4am dah kena kejut pegi surau. So, memang tipula kalau tak pernah Qiamullail. Paling syok kalo time tu, kebetulan kibar bendera. Pergghh… sedap tu tido~

Time berdiri qiam tu pun boleh mendatangkan bencana. Tak pelik tetiba ada yang tersentak nak terjatuh. Tertido ler tu time imam dok baca kat depan.

Paling memori kat aku time solat subuh masa/lepas Qiamullail. Bangun-bangun dari sujud, orang tengah tadah tangan baca doa dah. Perghh… panjang gila doa aku time sujud last tu…

aku tertido sebenarnya~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s