BLACKOUT II

2,3 menjak ni gemor benor blackout kat “home-village” aku ni… kejap2 takde karen. Tadi pun blackout lg, tengah malam semalam pun.

Nak save lektrik ke apa TNB negeri aku ni?

Apabila blackout berlaku semasa di pertengahan malam, parents akan bangun dulu. Paneih. Pastu cari lilin. Pastu check anak. Biasa nya la~

Makpak aku pun jaga semalam bila blackout. Tapi tak ikut normaliti sebab depa tak datang check anak. Depa buat tatau. Anak dah besaq!

Aku jaga gak woii… tapi memandangkan aku melazimi rasa taknak surrender pada kepanasan, aku tidoq je balik. Lantok p la kome nak paneih xdak karen pun. Dont give up!

Paling win adik aku. Tak bising langsung blackout. Senyap je… tak jaga tak apa…

Esok siang,

“Takdak api ke semalam? Tak sedar pun?”

Pui… tidoq mati ke apa?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s