FANDOM I

Orang lain sibuk dengan Piala Thomas, aku sibuk nak tukor fandom sebab tak terserempak dengan Yamapi time shooting di Kompo.

Aku dh tukor… sebnar nya…

Orang kata aku gila.

Aku tak gila, malas nak up to date je… badminton, Piala Thomas mainstream sangat.

Advertisements

MIGRASI separuh jalan

Siapa pernah rasa tetiba life macam worthless gila, rasa fed up macam nak drop everything stat? Rasa macam bosan dengan negara sendiri? ntah2 negara ni pun bosan dengan korang… korang je yang tatau…

Pastu nak migrate kekonon life akan much much better kat obersee? Pastu korang dok google reka nak migrate mana?

Pastu…

Pastu…

Korang tetiba terfikir…

Dekat negara sendiri pun rasa hampeh, apatah lagi kat luar negara yang takde sesapa yang family pun takde yg kena hidup survive sorang2?

Terus stop google obersee, usha mudah je la cari place for rent yang baru… tukor angen.

QIAMULLAIL

Dulu time nak p surau sekolah, kena berlari nun… bukan sebab excited…

Tapi…

Sebab ada anjing kejar.

Serious. Tak tipu.

Time dok hostel, akan ada Qiamullail semua. 4am dah kena kejut pegi surau. So, memang tipula kalau tak pernah Qiamullail. Paling syok kalo time tu, kebetulan kibar bendera. Pergghh… sedap tu tido~

Time berdiri qiam tu pun boleh mendatangkan bencana. Tak pelik tetiba ada yang tersentak nak terjatuh. Tertido ler tu time imam dok baca kat depan.

Paling memori kat aku time solat subuh masa/lepas Qiamullail. Bangun-bangun dari sujud, orang tengah tadah tangan baca doa dah. Perghh… panjang gila doa aku time sujud last tu…

aku tertido sebenarnya~

McDONALDS itu yahudi

Dari tengahhari tadi, adik lelaki aku yang dok ajak makan McD. Tapi aku serius tamo makan McD hari ni.

Dia dok gak cadang kami makan McD.

“Isshhh… Yahudi betul mg ni”

Adik aku, ” Ko beruk.”

Fine.

*******************************

Tadi aku bonceng motor adik laki aku dalam uni dia. Dia kata jangan loqlaq sebab kawan-kawan dia ramai dalam campus ni lagi-lagi dekat hostel dia ni.

” Mana kawan ko,mana? Aku nak lambai ni… Mana…mana…”

Adik aku,
“Jangan lambai la, GILA”

Fine.

BLACKOUT II

2,3 menjak ni gemor benor blackout kat “home-village” aku ni… kejap2 takde karen. Tadi pun blackout lg, tengah malam semalam pun.

Nak save lektrik ke apa TNB negeri aku ni?

Apabila blackout berlaku semasa di pertengahan malam, parents akan bangun dulu. Paneih. Pastu cari lilin. Pastu check anak. Biasa nya la~

Makpak aku pun jaga semalam bila blackout. Tapi tak ikut normaliti sebab depa tak datang check anak. Depa buat tatau. Anak dah besaq!

Aku jaga gak woii… tapi memandangkan aku melazimi rasa taknak surrender pada kepanasan, aku tidoq je balik. Lantok p la kome nak paneih xdak karen pun. Dont give up!

Paling win adik aku. Tak bising langsung blackout. Senyap je… tak jaga tak apa…

Esok siang,

“Takdak api ke semalam? Tak sedar pun?”

Pui… tidoq mati ke apa?

Kampung Cina, Kuala Terengganu

image
Hai, direct line ke hati awak berapa?
image
Hipster side of a cafe
image
A silent history thousand stories
image
This is true love;getting old together
image
Pantai Tok Jembal, Gong Badak

image

image
Wanderlust gaisss
image
Locked loves
image
Wanderlust
image
Parasols of my heart. Eh?

image

image

I am not a photographer not even an amateur.

Ini di Terengganu gais… Kampung Cina, Kuala Terengganu. Sape bilang Terengganu tak hipster? Ini mainstream dah ni~

Pantai Tok Jembal is located in Gong Badak, Kuala Terengganu, near the Sultan Mahmud Airport.

Aku kan mantan budak UMT, uni tepi pantai. Kalau dok dalam bilik dalam hostel tu, boleh dengaq kot bunyi deruan ombak melanggar pantei. Gitu~

Petang2 lepaih class ( kalo kami tak ponteng ah), ramai lepak tepi pantai. Jalan kaki pun dekat chorr… Ramai manusia. Yang ngedate pun konpem ada.