MIGRASI separuh jalan

Siapa pernah rasa tetiba life macam worthless gila, rasa fed up macam nak drop everything stat? Rasa macam bosan dengan negara sendiri? ntah2 negara ni pun bosan dengan korang… korang je yang tatau…

Pastu nak migrate kekonon life akan much much better kat obersee? Pastu korang dok google reka nak migrate mana?

Pastu…

Pastu…

Korang tetiba terfikir…

Dekat negara sendiri pun rasa hampeh, apatah lagi kat luar negara yang takde sesapa yang family pun takde yg kena hidup survive sorang2?

Terus stop google obersee, usha mudah je la cari place for rent yang baru… tukor angen.

Advertisements

McDONALDS itu yahudi

Dari tengahhari tadi, adik lelaki aku yang dok ajak makan McD. Tapi aku serius tamo makan McD hari ni.

Dia dok gak cadang kami makan McD.

“Isshhh… Yahudi betul mg ni”

Adik aku, ” Ko beruk.”

Fine.

*******************************

Tadi aku bonceng motor adik laki aku dalam uni dia. Dia kata jangan loqlaq sebab kawan-kawan dia ramai dalam campus ni lagi-lagi dekat hostel dia ni.

” Mana kawan ko,mana? Aku nak lambai ni… Mana…mana…”

Adik aku,
“Jangan lambai la, GILA”

Fine.

Kampung Cina, Kuala Terengganu

image
Hai, direct line ke hati awak berapa?
image
Hipster side of a cafe
image
A silent history thousand stories
image
This is true love;getting old together
image
Pantai Tok Jembal, Gong Badak

image

image
Wanderlust gaisss
image
Locked loves
image
Wanderlust
image
Parasols of my heart. Eh?

image

image

I am not a photographer not even an amateur.

Ini di Terengganu gais… Kampung Cina, Kuala Terengganu. Sape bilang Terengganu tak hipster? Ini mainstream dah ni~

Pantai Tok Jembal is located in Gong Badak, Kuala Terengganu, near the Sultan Mahmud Airport.

Aku kan mantan budak UMT, uni tepi pantai. Kalau dok dalam bilik dalam hostel tu, boleh dengaq kot bunyi deruan ombak melanggar pantei. Gitu~

Petang2 lepaih class ( kalo kami tak ponteng ah), ramai lepak tepi pantai. Jalan kaki pun dekat chorr… Ramai manusia. Yang ngedate pun konpem ada.